Formiran Alumni klub Akademije ženskog liderstva

[:sr]Dovršavajući poslove oko konstituisanja organa Akademije ženskog liderstva, u subotu 23. decembra održan je konstitutivni sastanak Alumni kluba Akademije. Sve alumnistkinje su pozvane da učestvuju, a sastanku je prisustvovalo njih 19 iz svih generacija Akademije. Alumnistkinje su usvojile predloženi Poslovnik o radu i izabrale koordinatorke  radnih i tematskih grupa.

DSC_3623

Osnovane su grupe za: Bezbednost i borbu protiv nasilja prema ženama koju će kooridinirati Tamara Savović iz Sombora, Umrežavanje i saradnju koju će koordinirati Bosiljka Božić iz Zrenjanina, Političko obrazovanje koju će koordinirati Vesna Kukić iz Vršca, Razvoj i jačanje ženskog političkog liderstva koju će koordinirati Gordana Todorović, i Ekonomski razvoj i žensko preduzetništvo koju će kooordinirati Ramona Ručnov iz Beograda. Koordinatorke radnih grupa će činiti budući Odbor Alumni kluba. Na ovaj način Akademija uključuje polaznice i daje im prostor za učešće i političke inicijative.

DSC_3614

Članice Alumni kluba Akademije su izabrale Tamaru Savović za članicu Upravnog odbora Akademije u ime Alumni kluba Akademije.

U drugom delu sednice predstavljena je inicijatva  „Žene Balkana za novu politiku“. Zadužena je radna grupa za saradnju i umrežavanje da da predlog na koji način Akademija može da se uključi.[:]

Scroll to Top