Osnovan Odbor alumni kluba

Nakon nekoliko pripreminih sastanaka u na platformi ZOOM u ponedeljak 28. novembra održan je sastanak naših alumnistkinja. Njih dvadeset pet se izjasnilo da želi da se dodatno angažuje i uključi u rad Alumni kluba.

Prvo je sprovedena anketa o željama alumnistkinja da se dalje angažuju u radu Akademije. Zatim su menjale poslovnik o radu Alumni kluba. Sproveden je kandidacioni proces i tek onda zakazan osvaj sastanak. Na njemu je glavni zadatak bio izbor sedam alumnistkinja za Odbor alumni kluba.

Za novi Odbor alumni kluba kandidovane su: Aleksandra Mirković, Nevenka Vukićević, Danijela Bakula Drobnjak, Jelena Ašković, Jelena Berar, Bojana Leko i Amela Lučač Zoranić. One su i aklamacijom izabrane da vode Alumni klub u narednom periodu.

Odbor je predložio Jelenu Ašković Skupštini Akademije za izbor za članicu Upravnog odbora u ime Alumni kluba.

Biljana Stepanov

Organizacijska struktura Akademije je zamišljena kao mesto na kom se skupljaju različiti glasovi. Zato je i glas alumnistkinja važan. Pored Alumni odbora akademija ima i Programski odbor. Osim ova dva tela u Akademiji postoji i Upravni odbor. Sednice ovog tela su organizovane obično na svaka tri meseca, nekada i češće. Na njima se razgovaralo o temama bitnim za političko učešće i položaj žena u javnoj sferi.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top