Nastavljamo da inspirišemo devojčice

Akademija ženskog liderstva se priključila globalnoj Inspiring girls kampanji. Zahvaljući CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) Srbija je bila prva zemlja koja se priključila Inspiring girls kampanjijoš 2017. godine. U dogovoru sa Inspring girls international iz Londona dogovoreno je da nosilac lokalnih aktivnosti u Srbiji od ove godine bude Akademija ženskog liderstva.

Tom prilikom članica Upravnog odbora Biljana Stepanov je izjavila da

„Akademija sa radošću prihvata organizaciju lokalnih aktivnosti Inspiring girls kampanje u Srbiji. Hvala koleginicama iz CRTA-e na dosadašnjem važnom doprinosu u borbi za rodnu ravnopravnost u Srbiji. Jedan od ciljeva Akademije je upravo promovisanje liderskih potencijala žena i devojčica. Stoga verujem da će sve žene koje su bile u kontaktu sa Akademijom rado volonterski uključiti u kampanju. Veoma je važno da devojčice u Srbiji upoznaju i steknu uzore koji će im pomoći u ostvarivanju svih njihovih potencijala i snova.”

Kampanja Inspiring girls pokrenuta je 2013. godine u Velikoj Britaniji na inicijativu Miriam Gonzales. Ona je prepoznajući da rodni stereotipi ograničavaju devojčice u ostvarenju njihovih snova, želja i ambicija, pokrenula Inspiring girls kampanju. Kampanja se sprovodi kroz direktne razgovore devojčica i poznatih žena koje teže da ostvare svoje snove, potencijale i ambicije. Inspiring Girls je globalna kampanja koja se danas realizuje u 33 zemlje sveta.

Pozivamo sve dosadašnje volonterke, kao i osnovne i srednje škole, da se uključe u novu etapu Inspiring girls kampanje u Srbiji. Očekujemo od Ministarstva prosvete da nam da podršku i time podstakne održavanje Inspiring girls događaja u osnovnim školama širom Srbije.

Za sve dodatne informacije pišite nam na inspiring-girls@liderke.org

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top