Mentorska šetnja i debata Žene u politici – od prisustva do uticaja

[:sr]Povodom Međunarodnog dana žena, Program „Podeli svoje znanje“ i Akademija ženskog liderstva organizuju u Subotici Mentorsku šetnju i javnu debatu o poziciji žena u politici. Skup će biti održan u subotu, 10. marta 2018. godine, a okupljanje učesnika je zakazano za 12 časova ispred Železničke stanice u Subotici (Park Rajhl Ferenca bb).

Povorka će prošetati centralnim ulicama Subotice i Šetnju završiti dolaskom do InfostudHub-a (Korzo 1) gde će razgovor nastaviti tokom debate „Žene u politici – Od prisustva do uticaja“ . U debati učestvuju:

  • Gordana Čomić, narodna poslanica,
  • Aida Ćorović, političarka.

Moderatorka: Marija Srdić, članica Programskog odbora Akademije ženskog liderstva i mentorka na programu Podeli svoje znanje.

Mentorske šetnje slave dostignuća žena i organiziju su svake godine povodom Međunarodnog dana žena širom sveta. Ove godine održaće se 150 mentorskih šetnji u 60 zemlje sveta, sa motom Pritisak za napredak (Press for Progress). Šetnje su deo akcije Globalne ženske liderske mreže i organizacije Vajtal Vojses (Vital Voices) i inicijativa je do danas okupila više hiljada liderki na svim kontinentima.

Kraljevo mart 2016

Kraljevo mart 2016

U Srbiji prve Mentorske šetnje održane su 2008. godine, u Beogradu i Nišu, a potom i u Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Valjevu.

U okviru programa Podeli svoje znanje, Mentorska šetnja je prilika za promovisanje programa koji radi na ekonomskom osnaživanju i profesionalnom usavršavanju žena i razmeni mišljenja o temama iz oblasti ženskih prava i ravnopravnosti.

Program Podeli svoje znanje u Srbiji već devet godina partnerski organizuju Evropski pokret u Srbiji, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Banka i Misija OEBS-a u Srbiji i do sada je kroz njega prošlo oko 160 mentorskih parova. Cilj Programa je osnaživanje žena kroz mentorsku podršku uspešnih i iskusnijih žena.

Beograd,  novembar 2016

Beograd, novembar 2016.

[:]