Zbogom druže vojvođanski

U nedelju, 21. januara 2024. kao grom iz vedra neba nas je pogodila vest da nas je napustio Denis Kolundžija, dugogodišnji saradnik Akademije ženskog liderstva i naš saborac. Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak za novinarstvo u Vojvodini i Novom Sadu ali i mnogo više od toga.

Denis je bio jedan od najboljih poznavalaca američke politike i njihovog sistema izbora koga smo imali. Prenosio je pasionirano svoje znanje i informacije na sve radoznale i spremne da uče. Svima nama iz tima i polaznicama naših programa davao je uvek novu, širu perspektivu. Osim toga bio je Vojvođanin koji je znao svaki kutak Vojvodine. Skupštinu Vojvodine koju su mnogi zanemarivali poznavao je u dušu i o njoj napisao važnu knjigu „Višestranačka Skupština Vojvodine 1992-2012“,. Njegovi intervjui sa vojvođanskim političarima mnogima od nas sa druge strane Dunava i Save davali su jasniju sliku o razlikama koje nas obogaćuju.

Bio je dugogodišnji predavač i član programskog odbora Akademije ženskog liderstva. Izabrali smo ga kao nekog ko na specifičan i lucidan način prati politiku. Smatrali smo to dragocenim doprinosom koji može pomoći našim polaznicama da bolje razumeju finese politike ali i da budu  osposobljene da prate izborne i političke kampanje u svetu i kod nas. Denis je imao originalan, beskropomisan stil iznošenja mišljenja. Bio je novinar sa stavom kao i predavač koji je za ono što govori uvek imao argumente kojima je bilo teško oponirati. Lestvicu debate podizao je visoko. Svaki razgovor sa njim je bio prava mala škola demokratije.

Njegova pomoć u kreiranju programa i stila rada koji do danas negujemo u Akademiji bila je dragocena. Ostajemo mu zauvek zahvalni.

Prerano je otišao i njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za sve nas.

Saučestvujemo u bolu i tuzi porodice Kolundžija.

Zbogom druže vojvođanski.

Scroll to Top