REAGOVANJE NA NOVE MEDIJSKE NAPADE NA ŽENE

[:sr]Reagovati za nas zači ne samo ukazati na problem koji dobija razmere epidemije, nego istovremeno biti solidaran sa ženama koje su izložene medijskom linču i pružiti im podršku da nastave svoje javno delovanje, bez obzira da li delimo ili ne delimo njihova političke stavove.

U Srbiji bi treći tom Mizoginije trebalo da ima bar 10.000 strana!
Dr Marina Blagojević Hugson

Istovremeno, izražavamo veliku zabrinutost zbog prošlonedeljnog imenovanja državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, Aleksandra Gajovića, koji je više puta izjavljivao da žene smatra manje vrednim od muškaraca. Ovo je veoma opasna poruke svim ženama u Srbiji, jer dolazi sa najvišeg mesta, iz Vlade Srbije.

Podsećamo da novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti treba da doprinese da se ovakve pojave u budućnosti iskorene, ali da je u ovom trenutka sudbina Nacrta na kome se dugo radilo, neizvesna.

Imajući u vidu sve okolnosti, pozivamo predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da preispita imenovanje Aleksandra Gajovića, da pokrene raspoložive mehanime kontrole i u saradnji sa drugim institucijama lično doprinese suzbijanju mizoginije u javnom govoru i medijima, kao i da, koristeći svoja ovlašćenja, ubrza proces donošenja novog Zakona o rodnoj ravnopravnosti.[:]

Scroll to Top