Održan Seminar u Nišu

[:sr]Akademiju namenjenu političarkama svih stranaka, organizovali su Beogradski fond za političku izuzetnost, Centar za podršku ženama  i Centar modernih veština uz podršku Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u Nišu od 07. do 10. oktobra 2015. godine.

IMG_20151007_113837

“U Srbiji, mnoge političarke žele da napreduju u svojoj karijeri, da se kandiduju na funkcije i da uče o rodnoj ravnopravnosti. Kroz ovaj projekat želimo da im pomognemo da ostvare svoje ciljeve. Akademija osnažuje žene u politici pružajući im neophodna znanja i veštine da se bore za pozicije koje zaslužuju “,rekla je Mina Lazarević, menadžerka projekta u Beogradskom fondu za političku izuzetnost.

Učesnice su učile o liderstvu, političkoj participaciji i zastupljenosti, i imale su priliku da unaprede svoje veštine javnog nastupa i političke argumentacije.

“Svaka tema predviđena programom ima svoj značaj i svakako će nam koristiti tokom budućeg rada. Mene lično, najviše interesuje sesija sa liderkama iz drugih oblasti jer mislim da od njih možemo mnogo da naučimo i radionica javnog nastupa.”, rekla je Jelena Spirić, članica Demokratske stranke iz Leskovca.

IMG_20151007_181310

Sada kada su završene obe ovogodišenje Akademije, biće izabrano 10 najboljih polaznica koje planiraju da se kandiduju na različite funkcije i kojima će biti ponuđen šestomesečni mentorski program, koji će im pomoći u primeni stečenih znanja i veština u praksi.[:]

Scroll to Top